Donar-speler Teddy Gipson (r) in duel met Fribourg-speler Justin Roberson

Donar op achterstand in tweede voorronde CL

De basketballers van Donar hebben hun eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League verloren. In het eigen MartiniPlaza werd het 67-72 tegen het Zwitserse Fribourg.

De ploeg van coach Erik Braal zag zijn ploeg vooral ploeteren. De Groningers misten veel en stonden halverwege de wedstrijd één punt achter, 32-33.

Hoewel de Zwitsers in het derde kwart een voorsprong van tien punten namen, werd het nog wel spannend. Met nog zes minuten te gaan stond het namelijk 61-61. De bezoekers wisten echter zeven punten op rij te maken, waardoor het geloof bij de Groningers verdween.

Donar speelt vrijdagavond de return in Zwitserland. De winnaar van het tweeluik treft in de derde en laatste kwalificatieronde het Turkse Sakarya (1 en 4 oktober).