Ruime zege Heracles op Excelsior

Heracles Almelo heeft in eigen huis een 4-1 zege geboekt op Excelsior, dat ruim een uur met tien man speelde.

Tot de rode kaart voor Daan Bovenberg in de 23ste minuut kreeg Heracles één grote kans; Darl Douglas kreeg een pass op maat van Mark Looms, maar schoot van dichtbij over.

Scheidsrechter Kevin Blom trok kort daarna voor de tiende keer dit seizoen de rode kaart toen Bovenberg het shirt vastpakte van de doorgebroken Everton. Vorig jaar vestigde Blom al een eredivisierecord door in een heel seizoen elf rode kaarten te trekken.

De kansen namen daarna toe en de 1-0 volgde snel, via Mark-Jan Fledderus. Toen Kwame Quansah er net na rust met een prachtige poeier 2-0 van maakte, was de buit wel binnen.

Na de 3-0 van Looms benutte Guyon Fernandez Excelsiors enige kans. Glynor Plet bracht in de blessuretijd de marge weer op drie.