NOS Wielrennen

Van Vleuten viel flauw voor tijdrit: 'Gelukkig was Boer zoekt Vrouw er'

Flauwgevallen Van Vleuten: 'Hoofd leeggemaakt met Boer zoekt Vrouw'

Annemiek van Vleuten viel vanochtend flauw bij een dopingcontrole, keek vervolgens Boer zoekt Vrouw om te ontspannen en prolongeerde later op de dag glansrijk haar WK-titel op de individuele tijdrit.

De 35-jarige Wageningse kende een bizarre aanloop richting de wereldtitel in Innsbruck. "Het was geen fijn begin van de dag, maar gelukkig had ik nog even tijd om het hoofd leeg te maken door Boer zoekt Vrouw te kijken", lachte ze na de streep.

Raket

Van Vleuten voelde zich uiteindelijk kiplekker en bleef Anna van der Breggen en Ellen van Dijk ruim voor. "Ik had goede benen en ben als een raket vertrokken. Ik wist dat het erin zat, al maakte me dat ook heel nerveus."

Annemiek van Vleuten met haar gouden medaille

Haar harde werk op de tijdritfiets voorafgaand aan de titelstrijd leverde wederom het maximale op. "Ik weet hoe mooi het is om in de regenboogtrui te rijden. Je ziet me ook glunderen. Ik ben trots dat ik de trui nog een jaar op de tijdritfiets mag tonen."

Van der Breggen tevreden met tweede plaats

Van der Breggen behaalde weer geen goud op een wereldkampioenschap. Ze kon zichzelf echter niets verwijten na haar zesde zilveren plak.

"Ik deed wat ik moest doen. Daarom ben ik wel tevreden. Zaterdag heb ik nog een kans. Even herstellen en dan gaan we er weer voor. Ik heb er zin in."

Van der Breggen: 'Ik deed wat ik moest doen en ben tevreden'

Van Dijk haalde haar niveau niet en kon daarom wel leven met de derde plek. "Ik zat echt nooit lekker in mijn tijdrit. Daar baal ik wel van, maar dit was het hardste wat ik kon."

Van Dijk: 'Ik zat echt nooit lekker in mijn tijdrit'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl