NOS Wielrennen

Oranje podium bij WK tijdrit: goud voor Van Vleuten

Goud Van Vleuten, oranje podium op WK tijdrit

Op de WK wielrennen in het Oostenrijkse Innsbruck heeft de tijdrit bij de vrouwen een geheel Nederlands podium opgeleverd. Annemiek van Vleuten prolongeerde op het 27,7 kilometer lange glooiende parcours van Hall-Wattens naar Innsbruck haar wereldtitel in 34.25.

Anna van der Breggen won op 0.28 zilver en het brons ging op 1.25 naar Ellen van Dijk. In de schaduw van het trio eindigde Lucinda Brand op 1.42 als zesde.

Bij het meetpunt na 18,1 kilometer was het podium virtueel al Oranje. Daar had Van Vleuten 0.19 voorsprong op Van der Breggen, de olympisch kampioene op de weg. Van Dijk, winnares van WK-goud in 2013 en regerend Europees kampioene, gaf daar 0.47 toe op Van Vleuten

De 35-jarige Van Vleuten toonde dit jaar ook haar superioriteit al in de Giro Rosa en La Course, die ze voor de tweede keer won. Van de zes tijdritten die ze dit jaar reed, won Van Vleuten alleen die op de NK niet.

Van Vleuten stond na haar finish uiteraard te glunderen. "Ik ging als een raket van start en ging helemaal dood aan de finish", omschreef ze haar winnende rit in één zin.

En dat terwijl ze zich een groot deel van de dag niet lekker voelde: tijdens de dopingcontrole was Van Vleuten 's ochtends zelfs flauwgevallen. "Het was geen fijn begin van de dag, maar gelukkig had ik nog even tijd om het hoofd leeg te maken door Boer zoekt Vrouw te kijken", lachte de wereldkampioene.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl