Timo Boll
NOS Sport

Zevende Europese titel voor 'jager' Boll: 'Ik had nul verwachtingen'

Timo Boll heeft in Alicante voor de zevende keer de Europese titel in de wacht gesleept. De 37-jarige Duitser was in de finale de Roemeen Ovidiu Ionesco met 4-1 de baas: 6-11, 11-7, 11-9, 11-6, 11-5.

Toernooiverrassing Ionescu versloeg Ewout Oostwouder in de eerste ronde en was vervolgens te sterk voor drievoudig kampioen Vladimir Samsonov en de sterke Zweed Kristian Karlsson. Ook in de finale kende de hardhitter en nummer 59 van de wereld een prima start tegen de nummer 4 van de wereld.

Boll had wat moeite met de kanonskogels die op hem afkwamen, maar prikte vanaf de tweede game door het eendimensionale spel van zijn tegenstander heen. Vanaf dat moment stond de uitkomst vast.

Halswervel

De zege van Boll is enigszins verrassend te noemen aangezien hij drie maanden geleden nog veel last had van een halswervel. "Ik kan dit niet geloven. Ik had nul verwachtingen voor dit toernooi. Maar ik ben een jager en ik geef nooit op", aldus Boll.

Eerder was de Duitse dertiger al in 2002, 2007, 2008, 2010, 2011 en 2012 de beste van Europa.

Li Qian

Bij de vrouwen werd Li Qian gekroond tot Europees kampioen. De 32-jarige Poolse was in de finale met 4-2 te sterk voor de Oekraïense Margaryta Pesotska.

De tweede game van de wedstrijd duurde langer dan 10 minuten, waardoor voor het restant de tijdregel werd toegepast. Dat houdt in dat na 13 slagenwisselingen de ontvanger het punt wint. Li moest wennen aan de nieuwe regel en aan het feit dat een official hardop elke slag telde.

Ze verspeelde een 10-7 voorsprong en kwam 2-0 achter in games. Toch bleek de regel in het nadeel van verdedigster Pesotska. De Oekraïense moest daardoor forceren en maakte bijna geen punt meer.

Zweedse en Duitse dubbels winnen

In het dubbelspel was de Europese titel bij de mannen zoor het Zweedse koppel; Mattias Falck/Kristian Karlsson. Zij waren in de finale te sterk voor Daniel Habesohn en Robert Gardos.

Bij de vrouwen ging de titel naar Kristin Lang en Nina Mittelham uit Duitsland, die in de finale het Oostenrijks/Russische duo Sofia Polganova/Yana Noskova versloegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl