Frenkie de Jong
NOS Voetbal

Bluf is even weg bij Ajax: 'Kunnen niet zeggen dat we de beste zijn'

De 3-0 nederlaag van Ajax bij PSV is hard aangekomen bij de Amsterdammers, te meer omdat ze eerder deze week nog zo opgewekt waren na hun indrukwekkende start in de Champions League. Defensief en fysiek oogde Ajax vandaag kwetsbaar.

"Wat het verschil met PSV was? Duelkracht en doorzetten", zei Klaas-Jan Huntelaar dan ook. "Bij alle goals zijn we op wilskracht geklopt en dat zou zeker niet mogen."

De Amsterdamse bluf is even ver te zoeken bij Ajax, dat nu vijf punten achterstaat op PSV. "We moeten nu nederig zijn. PSV was veel beter. We zijn niet in de positie om te roepen dat we de beste zijn", aldus Frenkie de Jong.

'Zijn niet in de positie om te roepen dat we de beste zijn'

De Jong twijfelt overigens of het aan wilskracht ligt. "Dat wordt vaak geroepen als je verliest. Eigenlijk geven we alle goals een beetje weg. We gingen andere dingen doen. Normaal gesproken voetballen we onder de druk uit."

Ten Hag is duidelijk: dit was heel slecht

Ook trainer Erik ten Hag vindt dat het vooral misging in balbezit. "Daar hebben we ons laten aftroeven. PSV was heel scherp. Deze nederlaag doet pijn en dat moet ook, want het was gewoon slecht."

Ten Hag: 'Dit moet pijn doen, dit was gewoon slecht'

De Jong vormde achterin bij afwezigheid van Matthijs de Ligt weer een duo met Daley Blind. Beiden zijn van oorsprong geen echte verdedigers. Hebben zij te weinig gebracht?

Huntelaar: "Je kan het niet op bepaalde jongens afschuiven, het hele team heeft te weinig gebracht. Aan de bal ziet het er leuk uit bij ons, maar de tegenstander was veel effectiever."

Huntelaar: 'Bij alle goals op wilskracht geklopt, dat mag niet'

Toch liet De Jong Hirving Lozano vaak ver opkomen voordat hij ingreep. "Als hij op snelheid doorkomt en ik heb een grote ruimte achter me, dan moet je niet gaan instappen. Maar ik had het sowieso beter kunnen doen vandaag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl