NOS Sport

Ook Smolders en Houtzager kunnen WK geen glans meer geven

Smolders verlaat WK zonder medaille; teveel strafpunten

De Nederlandse springruiters Harrie Smolders en Marc Houtzager zijn bij de Wereldruiterspelen in Tryon in de eerste finaleronde uitgeschakeld. Beiden hadden een foutloze omloop nodig om de tweede ronde te halen, maar het Oranje-duo stelde teleur.

Houtzager maakte acht strafpunten met Calimero en eindigde als achttiende. Smolders, de nummer één van de wereld, sloot met Don VHP af met zestien strafpunten. Hij kwam daarmee op de 23ste plaats uit.

Blum stunt met wereldtitel

Amazone Simone Blum zorgde voor een verrassing door de wereldtitel voor zich op te eisen. De 29-jarige nummer 142 van de wereld voerde vrijdag na de tweede omloop de ranglijst al aan en zag haar leidende positie zondag niet in gevaar komen.

Simone Blum

Met de 11-jarige merrie Alice liet ze twee overtuigende foutloze omlopen noteren. Zilver en brons gingen naar de Zwitsers Martin Fuchs en Steve Guerdat.

In de landenwedstrijd presteerde Nederland ook al teleurstellend. Oranje wilde zijn titel prolongeren, maar kwam vrijdag niet verder dan een vijfde plaats onder meer door dertien strafpunten van Jur Vrieling met VDL Glasgow.

Vrieling was de enige springruiter in Tryon die er vier jaar geleden ook bij was in Caen toen Nederland domineerde. Hij werd dit keer 55ste.

Vrieling in schaduw van Kraut: 'Kansen op de tweede dag vergooid'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl