NOS Voetbal

Van Persie verpest debuut Advocaat met late treffer in De Kuip

Pro Shots

Vijf goals en een assist in zes wedstrijden. Robin van Persie mag de 35 inmiddels gepasseerd zijn, de routinier is zijn gewicht in goud waard voor Feyenoord. Zondag bezorgde hij zijn ploeg een 1-0 zege op FC Utrecht, waar Dick Advocaat debuteerde.

De spits kopte drie minuten voor tijd geheel vrijstaand raak uit een voorzet van Jeremiah St. Juste en hield Feyenoord daarmee in het spoor van PSV en Ajax, die elkaar later op de dag treffen in Eindhoven.

Van Persie beleefde tot zijn winnende treffer een frustrerende middag in Rotterdam. De topscorer aller tijden van Oranje nam het doel van FC Utrecht liefst negen keer vruchteloos onder vuur, tot hij eindelijk het net vond.

Daarnaast kreeg hij het in de eerste helft aan de stok met Timo Letschert. Van Persie leek de verdediger ervan te betichten hem bespuugd te hebben, iets dat Letschert leek te ontkennen.

Het was ook mede aan Van Persie te wijten dat Feyenoord ondanks een overwicht ging rusten met een 0-0 tussenstand. De aanvoerder kreeg in de eerste helft de beste kans op 1-0, maar kopte in kansrijke positie naast.

De thuisploeg kwam vervolgens slecht uit de kleedkamers voor de tweede helft en moest de nodige kansen van FC Utrecht toestaan. Eric Botteghin moest redding brengen op de lijn en even later gaf Joris van Overeem de bal af, waar hij had moeten uithalen.

Daarna kwam het gevaar vooral weer van Feyenoord. Berghuis schoot net over en Jeremiah St. Juste volleerde recht op Jensen af, voordat Van Persie opstond en zijn ploeg alsnog de volle buit bezorgde.

Statistieken Feyenoord-FC Utrecht

STER reclame