Donar poetst zware nederlaag weg en is door in CL-kwalificatie

Knappe zege Donar op Pristina

De basketballers van Donar zijn op knappe wijze doorgedongen tot de tweede kwalificatieronde van de Champions League. De dikke 64-84 nederlaag bij ZM Pristina werd in de eigen MartiniPlaza met een 80-55 overwinning goedgemaakt.

Donar wist zich in Kosovo geen raad met het snelle spel van de opponent, maar in Groningen waren de rollen omgedraaid. Aan de hand van Jason Dourisseau (15 punten) stond Donar bij rust al 21 punten voor. Dit tot ergernis van twee Pristina-spelers die met elkaar op de vuist gingen.

Het derde en vierde kwart waren zeer spannend. Voortdurend schommelde het gat zo rond de 20 punten, maar Donar hield stand en bereikte de volgende ronde. Daarin nemen de Groningers het op tegen Fribourg uit Zwitserland.

De eerste wedstrijd is op 25 september voor eigen publiek, de return volgt dan drie dagen later in Zwitserland. Bij winst wacht de Turkse club Sakarya in de laatste kwalificatieronde.