Johnatan Opoku (rechts) heeft de score geopend voor VVV
NOS Voetbal

NAC de bal, VVV-Venlo de goals: ruime zege voor de Venlonaren

VVV Venlo heeft zich steviger in de subtop van de eredivisie genesteld door voor het eerst sinds februari weer eens in eigen huis te winnen. Het werd 3-0 tegen NAC Breda, dat al zijn vijfde nederlaag leed en FC Groningen heeft afgelost als hekkensluiter.

Na een weinig enerverende openingsfase kwam VVV bij zijn eerste kans op 1-0. Jay-Roy Grot kopte de bal naar Jonathan Opoku, die met een volley doelman Benjamin van Leer kansloos liet.

Meeste balbezit

NAC had ook in het vervolg van de wedstrijd veruit het meeste balbezit, maar wist zich daar nauwelijks raad mee en moest toezien hoe Tino-Sven Susic vanaf de stip VVV op 2-0 bracht. Arno Verschueren had Nils Röseler naar de grond getrokken.

Na rust schoot Grot, die van links naar binnen trok, de 3-0 in het Brabantse doel. NAC beet vanaf dat moment iets feller van zich af en drong ook aan. Die dadendrang leverde echter niets op. Sterker, de beste kansen bleven voor VVV, al was Mitchell te Vrede in de extra tijd dicht bij de 3-1. Verschueren was kort daarvoor met zijn tweede gele kaart al richting kleedkamer vertrokken.

Schaamte

NAC-trainer Mitchell van der Gaag zei zich na afloop te schamen voor het vertoonde spel."Ik ben verantwoordelijk, dat is duidelijk, maar ik heb ook mijn grenzen en slecht is slecht en vandaag was slecht. Het gaat erom wat je uitstraalt als team. Als er maar drie jongens een niveau halen, enigszins, en de rest is ondergrens, dan moet dat ergens vandaan komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl