Ahmed el Messaoudi (l) en Elmo Lieftink (r) Pro Shots

Fortuna en Willem II hebben zaterdagavond een punt overgehouden aan een doelpuntrijk en aantrekkelijk duel. In Sittard werd het 4-4.

Fortuna begon sterk en kwam binnen het kwartier op voorsprong. Aanvoerder Wessel Dammers kon de bal uit een hoekschop binnenlopen.

Na de openingstreffer ging Willem II direct op zoek naar de gelijkmaker. Jordy Croux schoot nog op de lat, maar even later was het wel raak toen Ahmed El Messaoudi uit een hoekschop in eigen doel kopte. Enkele minuten later namen de Tilburgers voor het eerst een voorsprong. Uit een voorzet van Pol Llonch kopte Fran Sol knap raak.

Toch gingen beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamer in voor de rust. Andrija Novakovich schoot nog raak uit een voorzet van Alessandro Ciranni: 2-2.

Andrija Novakovich juicht na zijn doelpunt Pro shots

Na rust gingen beide ploegen vrolijk verder met scoren. Sol plukte direct vanaf de aftrap de bal knap uit de lucht en via Daniel Crowley schoot Donis Avdijaj raak: 2-3. Enkele minuten later was het echter alweer gelijk via wederom Novakovich. De Amerikaanse spits van Fortuna kapte zich fraai vrij en plaatste de bal in de verre hoek.

Twintig minuten voor tijd kwam Willem II voor de derde keer in de wedstrijd op voorsprong. Crowley manoeuvreerde zichzelf in kansrijke positie en schoot raak.

Maar ook deze voorsprong konden de Tilburgers niet vasthouden. Uit een vrije trap scoorde José Rodríguez de 4-4 en dat bleek uiteindelijk de eindstand.

Na afloop van de wedstrijd baalde Willem II-trainer Adrie Koster dat zijn ploeg niet wist te winnen. "Als je vier keer scoort in een uitwedstrijd dan moet je hem gewoon winnen. Er zat zelfs nog een vijfde treffer in voor ons."

De toeschouwers hoefden zich in ieder geval niet te vervelen in Sittard. "Het was zeker een mooie avond voor het publiek", reageerde Fortuna-coach René Eijer. "Maar wij zaten toch met een hartverzakking op de bank. Het was veel billenknijpen en het kon alle kanten op. Het publiek heeft genoten, maar ik moet even uithijgen."

Statistieken Fortuna Sittard - Willem II

STER reclame