Myron Boadu
NOS Voetbal

AZ verlegt focus nu operatie Boadu achter de rug is

De zware blessure die de 17-jarige Myron Boadu zondag opliep tegen Feyenoord (hij brak zijn enkel) dreunt een kleine week later nog na bij AZ. "Hij is vanochtend geopereerd", liet trainer John van den Brom vrijdag weten. Die operatie verliep succesvol en de verwachting is dat Boadu na de winterstop weer kan aansluiten bij de selectie.

De Alkmaarders bereiden zich voor op de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Ze moeten door: "Je kan niet elke dag bij die dingen stil blijven staan. Dat neemt niet weg dat het waardeloos is", aldus Van den Brom.

Boadu maakt opgewekte indruk

De trainer was heel blij dat Boadu maandag op de club was, zo vertelde hij. "Hij maakte een opgewekte indruk, goed voor de andere jongens om te zien."

Een zware enkelblessure voor Myron Boadu

Bjørn Johnsen lijkt de aangewezen vervanger van de geblesseerde Boadu. Maar de Noor gaf vrijdag na afloop van de training aan nog niet zeker te zijn van een basisplaats. "Ik weet nog niet of ik speel."

Ook Mats Seuntjens zou in de spits kunnen spelen tegen Groningen. Van den Brom heeft de knoop nog niet doorgehakt. "De stap voor Bjørn was groot. Het kost tijd om fitter en sterker te worden. Iemand moet er wel klaar voor zijn, je wil hem niet in het diepe gooien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl