IAAF-voorzitter Sebastian Coe
NOS Sport

IAAF blijft Russen weren bij internationale wedstrijden

De internationale atletiekfederatie IAAF blijft voorlopig Russische atleten weren op internationale wedstrijden. Dat laat het weten na het besluit van het mondiale antidopingbureau WADA om de schorsing van het Russische antidopingbureau Rusada op te heffen.

De IAAF legt dit besluit voorlopig naast zich neer. In een verklaring laat de federatie weten eerst een rapport van een eigen onafhankelijke werkgroep af te wachten in december. Aan de hand daarvan neemt het een besluit of Russische atleten weer mee mogen doen.

"Het bepalen van onze eigen criteria en het volgen van onze eigen koers, heeft de afgelopen drie jaar goed gewerkt", aldus Sebastian Coe, voorzitter van de IAAF.

Het Rusada is sinds 2015 geschorst nadat er grootschalig dopinggebruik in de Russische sport aan het licht is gekomen. Met name bij de Olympische Spelen van Sotsji in 2014 zou er op grote schaal doping zijn gebruikt door de Russen. Het besluit van het WADA leverde veel commotie op. Veel westerse atleten en antidopingorganisaties zijn het niet eens met het besluit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl