Juan José Lobato in gesprek met een verslaggever van de Spaanse televisie vorig jaar tijdens de Vuelta Getty Images

Juan José Lobato heeft de 66ste editie van de Coppa Sabatini gewonnen. De Spanjaard bleef na 201,8 kilometer de sprinters verrassend voor.

Vincenzo Albanese was in de finale weggesprongen, maar op het moment dat hij ingerekend werd, kwam hij ten val. Lobato profiteerde van de kortstondige chaos in het peloton en sprong weg. De oud-renner van Lotto-Jumbo werd niet meer ingehaald in de laatste meters. Tweevoudig winnaar Colbrelli eindigde als tweede.

Slaapmedicatie

Lobato had tot nu toe geen best jaar. De 29-jarige renner werd in februari door Lotto-Jumbo ontslagen, nadat hij zonder toestemming slaapmedicatie gebruikt had.

In een statement op Facebook bood de Spanjaard vervolgens zijn excuses aan en vroeg om vergeving: "Het fietsen heeft mij in 2017 geholpen om alle moeilijkheden te overwinnen en het enige wat ik nog mis, is het aantrekken van een teamshirt en het starten in een wedstrijd."

Hij tekende niet veel later voor zijn huidige ploeg, het Italiaanse Nippo-Vini Fantini. De winst in het Italiaanse Peccioli was het eerste succes voor Lobato bij zijn nieuwe ploeg.

STER reclame