NOS VoetbalAangepast

El Hamdaoui is terug bij Excelsior en hoopt zaterdag al te spelen

Mounir el Hamdaoui speelt de rest van het seizoen bij Excelsior. De Marokkaanse aanvaller traint al twee weken mee met de club waar zijn lange voetballoopbaan begin deze eeuw begon.

"Dit is een bijzonder moment", zegt de 34-jarige El Hamdaoui op de website van de club. "Vanaf de eerste dag dat ik mocht meetrainen, voelde het goed."

Later op de avond spraken we El Hamdaoui ook in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. Hij vertelde dat hij hoopt zaterdag al deel uit te maken van de selectie, als Excelsior het opneemt tegen sc Heerenveen:

12 clubs in 7 landen

El Hamdaoui speelde tussen 2001 en 2005 al voor Excelsior. Daarna kwam hij onder andere uit voor Tottenham Hotspur, Willem II, AZ, Ajax, Fiorentina en Malaga.

In het seizoen 2008/2009 werd El Hamdaoui bij AZ landskampioen, eredivisie-topscorer én Voetballer van het Jaar.

Zijn laatste seizoenen sleet El Hamdaoui in het Midden-Oosten. Vorig jaar keerde hij terug op de Nederlandse velden, maar een succes werd het verblijf bij FC Twente niet.

Onlangs leek zijn actieve loopbaan voorbij, toen El Hamdaoui als technisch directeur in Marokko aan de slag ging, maar nu kan hij zich dus toch weer voetballer noemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl