Memphis Depay feliciteert Nabil Fekir met diens doelpunt
NOS Voetbal

Depay stunt met zege bij Manchester City, Hoffenheim debuteert met remise

Manchester City heeft een valse start beleefd in de Champions League. In groep E liep de ploeg van Pep Guardiola, die wegens een schorsing op de tribune zat, in eigen huis tegen een 2-1 nederlaag aan tegen het Olympique Lyonnais van Memphis Depay.

De eerste kansen waren voor de thuisploeg. Aymeric Laporte kopte uit een eigenlijk onmogelijke hoek op de paal en het lichtjes van richting veranderde schot van Raheem Sterling kon door doelman Anthony Lopes met de nodige moeite onschadelijk worden gemaakt.

Depay trots op winst op City: 'Wij hebben ook goede spelers'

De openingstreffer viel echter aan de andere kant toen de Fransen er na lichtzinnig balverlies van City op het middenveld snel uitkwamen. De voorzet vanaf links van Nabil Fekir werd gemist door Fabian Delph. Maxwell Cornet, die even daarvoor al een goal afgekeurd had zien worden wegens randje buitenspel, profiteerde optimaal: 0-1.

Geschiedenis herhaalt zich

Nog voor de pauze zou de geschiedenis zich herhalen. Dit keer liet Fernandinho zich knullig van de bal zetten, waarna Memphis Depay zijn aanvoerder Fekir aan het werk zette. Die wist met een harde geplaatste schuiver wel raad met de buitenkans: 0-2.

De geschorste City-manager Pep Guardiola ziet vanaf de tribune zijn ploeg zwoegen tegen Olympique Lyonnais

Na rust slaagden de mannen van Pep Guardiola, die vorig seizoen in de kwartfinales werden verrast door latere finalist Liverpool, er aanvankelijk amper in een vuist te maken. Ze mochten zelfs van geluk spreken dat Depay bij een tegenstoot de paal trof.

Halverwege het tweede bedrijf deden de Citizens dan toch iets terug. Na knap voorbereidend werk van invaller Leroy Sané schoof Bernardo Silva de bal in de verre hoek. De Duitse baltovenaar stond even later ook aan de basis van een kans voor de net in het veld gekomen Sergio Agüero. Diens knal kon gepakt worden door doelman Lopes.

Gelijkspel voor debutant

Sjachtar Donetsk en TSG Hoffenheim zijn de strijd in groep F begonnen met een gelijkspel. Het levendige duel in Charkov eindigde in 2-2.

Havard Nordtveit viert de 2-1 voor Hoffenheim

Hoffenheim maakte voor het eerst z'n opwachting op het hoogste Europese clubniveau, maar van plankenkoorts was geenszins sprake. De ploeg van Julian Nagelsmann, met zijn 31 jaar en 58 dagen de jongste trainer ooit in de Champions League, nam al in de zesde minuut brutaal de leiding. Florian Grillitsch verlengde de steekpass van Leonardo Bittencourt met een sierlijk stiftje: 0-1.

Vier thuiszeges

Nadat Adam Szalai had verzuimd Sjachtar, dat vorig seizoen alle thuisduels in de Champions League (Napoli, Feyenoord, Manchester City en AS Roma) won, op grotere achterstand te zetten, bracht Ismaily de Oekraïners na een klein halfuur weer langszij. De mee opgestoomde linksback kapte een opponent uit en schoof met buitenkantlinks de 1-1 achter Oliver Baumann.

Ismaily scoort met buitenkantlinks voor Sjachtar

Joelinton en Bittencourt kregen dotten van kansen om Hoffenheim opnieuw op voorsprong te zetten, maar zagen Andrej Pjatov redding brengen. De doelman ging echter flink in de fout bij een hoekschop kort voor rust. Havard Nordtveit was eerder bij de bal en kopte de 1-2 binnen.

Verwoestend

Na rust bleef Hoffenheim de betere ploeg, maar het slaagde er niet in de knock-out uit te delen. Sjachtar mocht blijven hopen op minstens een remise en wist ook wel enkele keren dreigend door te komen, maar verder dan een treffer die terecht wegens buitenspel werd afgekeurd, kwam de kampioen van Oekraïne aanvankelijk niet.

Totdat in de 81ste minuut de 22-jarige Braziliaan Maycon, die net een paar minuten in het veld stond, de bal voor zijn linkervoet kreeg en vanaf 25 meter verwoestend uithaalde: 2-2. In de hectische slotfase had Marlos zelfs de drie punten nog kunnen veiligstellen voor Sjachtar, maar zijn inzet van dichtbij belandde op het lichaam van een Duitse verdediger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl