Danko Lazovic aan de bal namens Videoton in de play-offs van de Champions League tegen AEK Athene Pro Shots

Danko Lazovic stopt met voetballen. De 35-jarige Serviër, die in de eredivisie bij Feyenoord, PSV en Vitesse speelde, heeft maandag bij zijn Hongaarse club Videoton een verzoek ingediend tot onmiddellijke beëindiging van zijn contract. Videoton werkt mee aan het verzoek, zo meldt de club op zijn website.

Lazovic speelde de afgelopen weken met Videoton nog in de kwalificatiereeks voor de Champions League. Ondanks een treffer van de Serviër werd Videoton in de play-offs uitgeschakeld door AEK Athene. Die club staat woensdagavond tegenover Ajax in de Johan Cruijff Arena.

62 eredivisiegoals

De 43-voudig international begon zijn loopbaan bij Partizan Belgrado. In 2003 besloot Feyenoord hem naar Nederland te halen. In totaal speelde de aanvaller 48 duels voor Feyenoord, waarin hij 9 doelpunten en 3 assists produceerde.

In 2006 verkaste Lazovic naar Vitesse, waar hij in een seizoen 19 keer het net vond. Voor PSV was hij in 117 duels actief, waarin hij 34 doelpunten en 25 assists produceerde. Met PSV werd hij in 2008 landskampioen, een kunstje dat hij later herhaalde met Zenit Sint-Petersburg (2010) en Videoton (2018).

De Hongaarse kampioen zal Lazovic moeten missen in het Europa League-duel met BATE Borisov van donderdag. Ook Chelsea en PAOK Saloniki zitten in de groep met Videoton.

STER reclame