Ellie Lust
NOS NieuwsAangepast

Ellie Lust weg bij politie voor tv-werk: 'Ik kon niet meer blijven'

Ellie Lust vertrekt als woordvoerder bij de politie van Amsterdam. Ze stapt niet vrijwillig op. Na de opnamen van het tv-programma Ellie op Patrouille werd ze door de politieleiding voor het blok gezet, zegt ze in Het Parool.

Lust moest kiezen tussen haar tv-werk of de politie. "Ik dacht: het kan toch niet waar zijn, mijn pistool inleveren en mijn legitimatie en mijn uniform? Ik zag het mezelf niet doen. Want ik bén toch van de politie?"

"Ik wil niet zielig doen, maar ik wil wel eerlijk zeggen hoe het is gegaan. Het heeft me zo ontzettend veel pijn gedaan", zegt Lust.

Als Lust zou hebben gekozen voor de politie, zou ze geen woordvoerder meer zijn geweest. "Een blijf-scenario waar ik dus ook nooit voor zou kiezen", zegt ze in de krant. "Ik ben een integer mens en ik voel me niet integer behandeld. Ik kon al niet meer blijven."

Voorvechtster

Voorzitter Jan Struijs van de Nederlandse Politie Bond vindt dat de politie Lust schandalig behandeld heeft.

In april van dit jaar zei Lust al in het programma Pauw dat haar werkgever steeds meer moeite kreeg met haar optreden in andere programma's. Ze zei toen op een kruispunt te staan en te moeten kiezen tussen woordvoerder of televisiepersoonlijkheid.

De collega's van Lust worden vandaag op de hoogte gesteld.

Wie is de Mol?

Ellie Lust kwam in 1987 bij de politie, waar ze begon als wijkagent. Sinds 2007 is ze woordvoerder. Lust werd ook bekend van Roze in Blauw, het politienetwerk voor lhbt'ers binnen en buiten de politie.

In 2016 deed ze mee aan Wie is de Mol? Daarna kreeg Lust haar eigen programma: Ellie op Patrouille.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl