Hulpdiensten bij de parkeergarage in Wormerveer
NOS NieuwsAangepast

Deel parkeergarage Wormerveer ingestort, geen slachtoffers

In Wormerveer is vanmorgen een vloer van een parkeergarage deels ingestort. Volgens de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland gaat het om een deel van de vloer van de tweede verdieping. Er zijn geen gewonden.

Resten van de ingestorte vloer kwamen op de eerste verdieping terecht. Hulpverleners mochten in eerste instantie niet naar binnen. Eerst moest worden beoordeeld of dat veilig kon.

Nadat de constructie als veilig was beoordeeld, mochten medewerkers van het USAR.NL-reddingsteam met speurhonden naar binnen om onder het puin naar slachtoffers te zoeken. Er is niemand aangetroffen.

Op een livestream van NH Nieuws was te zien hoe de brandweer een gat in de gevel van het pand sleep

De garage maakt deel uit van een complex, waarin ook winkels zitten. Het hele complex en ook de directe omgeving werden ontruimd.

Buurtbewoner Theo Harlaar heeft een bedrijf dicht bij de parkeergarage. "Ik zat achter mijn bureau te werken. Opeens hoorde ik heel veel gedonder en gerommel, wat een aantal seconden aanhield", zei hij tegen NH Nieuws. "Vervolgens kwam er een grote stofwolk voor mijn showroom langs. Toen dacht ik: er is toch wel meer aan de hand."

Harlaar liep naar buiten en zag dat het dek boven de oprit deels was ingestort. "Je kon niet zien of er auto's gestaan hebben of dat er mensen gelopen hebben. Precies boven de oprit lag een aardig stuk beton en je keek zo door de vloer heen naar de tweede verdieping."

Hulpdiensten massaal naar ingestorte parkeergarage

Cobouw, een blad voor de bouwwereld, schrijft dat de parkeergarage in 2010 is gebouwd. Hij biedt plaats aan 220 auto's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl