Een Russische Ilyushin IL-20
NOS NieuwsAangepast

Kremlin legt schuld bij Israël voor neergeschoten Russisch vliegtuig bij Syrië

Voor de kust van Syrië is een Russisch militair vliegtuig neergeschoten. Volgens het Russische ministerie van Defensie is het toestel per ongeluk geraakt door Syrisch afweergeschut. Aan boord waren 15 mensen. Het ministerie gaat ervan uit dat alle inzittenden zijn omgekomen.

De Russen zeggen dat Israëlische F16's kort voor de verdwijning van het toestel een aanval uitvoerden op de kustplaats Latakia. Volgens de Russen is het vliegtuig door de actie van Israël in de vuurlinie van het afweergeschut van het Syrische leger terechtgekomen en waarschijnlijk neergestort.

De Russische minister van Defensie Sjojgoe legt de volledige verantwoordelijkheid bij Israël. Volgens hem heeft Israël onverantwoordelijk gehandeld.

Zware explosies

De Israëlische aanvallen zouden zijn gericht tegen wapendepots in de buurt van Latakia. Het Syrisch Observatorium voor de Rechten van de Mens in Groot-Brittannië meldt dat er zware explosies zijn geweest in de stad. Er zouden zeker twee doden zijn gevallen en meerdere gewonden.

Het Russische militaire vliegtuig was op weg naar een basis even ten zuiden van Latakia toen het van de radar verdween. Het Russische leger is een zoektocht gestart. Mogelijk is het toestel in de Middellandse Zee terechtgekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl