NOS Nieuws

Venezolanen woedend na luxe etentje Maduro in Turkije

De Venezolaanse president Nicolas Maduro krijgt op sociale media veel kritiek over zich heen. De aanleiding zijn filmpjes waarop te zien is hoe de president geniet van een luxe diner in een restaurant van een beroemde chef in Turkije. Veel mensen zijn boos, omdat miljoenen mensen in zijn land op dit moment moeite hebben om aan eten te komen.

De video's zijn gedeeld door de Turkse chef-kok Nusret Gökçe. Op video's is te zien hoe Maduro, met een dikke sigaar, aan tafel zit bij zijn restaurant in Istanbul.

In een andere video zegt de president: "Dit is een unieke ervaring", terwijl de kok een steak in stukken snijdt.

Volgens de oppositie in Venezuela zijn de filmpjes het bewijs dat de president zich distantieert van de crisis die op dit moment in het land gaande is. Zo'n twee miljoen mensen zijn Venezuela ontvlucht als gevolg van tekort aan voedsel en medicijnen. Van de bevolking leeft zo'n 87 procent in armoede.

"Terwijl de Venezolanen doodgaan van de honger, genieten Nicolas Maduro en zijn vrouw Cilia bij een van de duurste restaurants in de wereld, allemaal met geld dat gestolen is van de Venezolanen", heeft de oppositieleider Julio Borges op Twitter gezegd.

Chef-kok Nusret Gökçe, bijgenaamd Salt Bae, is vooral bekend geworden van filmpjes die hij op Instagram deelt waarop hij op geheel eigen wijze zijn steaks bestrooit met zout. Venezolanen drijven daar op Twitter de spot mee door een cartoon van hem zout te laten strooien op een uitgehongerd kind of arme Venezolanen.

Maduro zelf zegt dat hij het restaurant bezocht tijdens een twee uur durende tussenstop in Istanbul. "Nusret was persoonlijk bij ons, we hebben gepraat en hebben een goede tijd met hem gehad. Hij houdt van Venezuela, zo heeft hij me meerdere keren verteld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl