NOS Nieuws

Ontvoerde Rode Kruis-hulpverlener in Nigeria vermoord

Een ontvoerde medewerker van het Internationale Rode Kruis (ICRC) is vermoord in Nigeria. De 25-jarige Saifura Hussaini Ahmed Khorsa, moeder van twee kinderen, was werkzaam als vroedvrouw.

"We zijn geschokt door de moord op onze collega Saifura", schrijft het hoofd van de ICRC-delegatie in Abuja, Eloi Fillion. Ze werd in maart samen met twee collega's ontvoerd door een bewapende groep. Ze waren op dat moment aan het werk als verpleegkundigen in een zorgcentrum in Rann, Noordoost-Nigeria.

Het ICRC geeft geen commentaar over de identiteit van de ontvoerders, of over de details rond de dood van Saifura. Het is bekend dat terreurgroep Boko Haram actief is in Noordoost-Nigeria. Het ICRC zegt er alles aan te doen om de twee andere hulpverleners vrij te krijgen.

'Wij roepen de ontvoerders op: laat onze hulpverleners zo snel mogelijk vrij", schrijft Fillion. "Net zoals Saifura maken ze geen deel uit van de strijd. Ze zijn een vroedvrouw en verpleegster. Ze zijn dochters en vrouwen met gezinnen, die afhankelijk zijn van hen die hen missen."

Overstromingen

Vandaag werd ook bekend dat bij overstromingen in tien Nigeriaanse staten ruim honderd doden zijn gevallen. Grote delen van Centraal- en Midden-Nigeria overstroomden.

Het rampenplan is afgekondigd in de staten Kogi, Niger, Anambra en Delta. De federale overheid heeft de zoektocht naar overlevenden overgenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl