Utrecht-aanvoerder Janssen zucht: 'We zitten heel diep'

Morgen meldt Dick Advocaat zich voor het eerst bij FC Utrecht, de club die hij uit het slop moet trekken. "Er is genoeg voor verbetering vatbaar", zuchtte aanvoerder Willem Janssen zondagmiddag na de blamerende 2-1 thuisnederlaag tegen FC Emmen.

Vorig jaar verloor Utrecht op eigen veld alleen van PSV, dit seizoen heeft de ploeg na vijf speelronden al tien verliespunten. Janssen: "Na zo'n roerige week thuis verliezen van Emmen... Tja, dan zit je heel diep."

De kwaliteit is er

De aanvoerder snapt niet waar de malaise van Utrecht vandaan komt. "Kijk naar onze goal vandaag, er is kwaliteit genoeg. Dat is het gekke. We laten het alleen te weinig zien. Het frisse is er niet en ook geen overtuiging of tempo."

Simon Makienok zit op het veld na de nederlaag tegen Emmen Pro Shots

Tijdens de wedstrijd tegen Emmen werd meermaals de naam van Jean-Paul de Jong gescandeerd. Bij winst was de roep om de ontslagen trainer ongetwijfeld direct gestompt, weet ook Janssen.

"Dat voelen wij natuurlijk ook", zegt hij. "Mooi dat de waardering er is voor Jean-Paul, maar wij weten ook dat er naar ons gekeken wordt. Je laat jezelf dus gigantisch in de steek, we moeten hier heel snel uit komen."

STER reclame