Kristoffer Peterson viert de 3-4

Heracles wint doelpuntenfestijn met Heerenveen, maar verliest Pröpper

Heracles Almelo heeft het zeer enerverende duel bij sc Heerenveen met 5-3 gewonnen. De Friezen werkten drie keer een achterstand weg, maar kwamen de vierde Almelose treffer niet te boven.

Heracles staat door de zege na vijf duels spelen op een gedeelde derde plek in de eredivisie.

Heerenveen verdedigde dramatisch en de eerste twee Heracles-goals (intikkers van Adrian Dalmau en Lerin Duarte) waren een koud kunstje.

Bij de 2-3 en de 3-4 (beide gemaakt door Kristoffer Peterson) had keeper Warner Hahn de pech dat de bal van richting werd veranderd.

Adrian Dalmau (r) viert de 0-1
    Sam Lammers viert de 1-1
  • NOS
    Lerin Duarte tekende voor de 1-2
    Sam Lammers maakte vanaf 11 meter de 2-2

Bij de 3-5 (een schitterende vrije trap van Mohammed Osman) was Hahn echter kansloos.

De treffers van Heerenveen kwamen allen voort uit standaardsituaties: spits Sam Lammers maakte in de blessuretijd van de eerste helft de 1-1 na een vrije trap van Arber Zeneli. Lammers benutte een penalty voor de 2-2.

Vreugde bij doelpuntenmaker Kristoffer Peterson na de 2-3
    Morten Thorsby maakte de 3-3
  • NOS
    Mohammed Osman bepaalde de eindstand op 3-5

Na de 2-3 van Peterson deed Morten Thorsby snel wat terug door uit een vrije trap van Yuki Kobayashi raak te koppen, maar vijf minuten later besliste Peterson het duel definitief met zijn tweede van de dag.

Trainer Frank Wormuth van Heracles Almelo vreest dat hij Robin Pröpper lang moet missen. De verdediger heeft vermoedelijk een zware knieblessure opgelopen.