EPA

Het dodental op de Filipijnen door orkaan Mangkhut is opgelopen tot zeker 64. Er zijn meer dan 33 gewonden. De meeste doden vielen door aardverschuivingen in bergachtig gebied in de provincie Benguet. Daar kwamen 38 mensen om en worden bijna 40 mensen vermist.

In het noorden van de Filipijnen zitten tientallen mensen vast in een woning na een aardverschuiving. Het zou vooral gaan om werkers uit een naburige goudmijn. Reddingswerkers hebben er al zeven lichamen uit de modder gehaald.

Waarschijnlijk loopt het aantal slachtoffers nog verder op, want er worden nog altijd tientallen mensen vermist. Er deed het bericht de ronde dat een opvangcentrum door de storm is verwoest, maar daar is geen betrouwbare informatie over, doordat de stroom en het telefoonverkeer in het betreffende gebied zijn uitgevallen.

Ravage

Duidelijk is dat de superstorm een ravage heeft aangericht in het noorden van het Filipijnse eiland Luzon. De orkaan trok met windsnelheden van 300 kilometer per uur over. Huizen en winkels zijn verwoest, bomen zijn omgewaaid en op het vliegveld vlogen stoelen en tafels door de terminal. De afgelopen dagen hebben tienduizenden mensen een veilig onderkomen gezocht.

Kijk hier naar beelden van de schade die Mangkhut heeft aangericht:

Schade door Mangkhut in noorden Filipijnen

STER reclame