Eliás Már Omársson (links) en Fernando Lewis strijden om de bal

Slotoffensief levert Willem II punt op tegen Excelsior

Willem II heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Rotterdammers stonden met 2-0 voor, maar de Brabanders maakten in de slotfase gelijk: 2-2.

De thuisploeg kende de betere start, maar naarmate de eerste helft vorderde, kwam Excelsior beter in de wedstrijd. Na een half uur was het ook raak: Luigi Bruins profiteerde van Tilburgs geschutter en schoof de bal binnen.

Vervolgens nam Aras Özbiliz Willem II weer bij de hand. De Armeniër was zelf ook dicht bij de gelijkmaker, maar zijn gekrulde inzet ging net over.

Op de loer

Ook in de tweede helft hadden de Brabanders het meeste balbezit. Het gevaar voor de 0-2 lag echter op de loer. Zo plaatste Jerdy Schouten de bal op de lat en schoot Elías Már Ómarsson in kansrijke positie voorlangs.

In de 82ste minuut leek Excelsior de wedstrijd op slot te gooien. Denis Mahmudov stond net een minuut in het veld toen hij simpel de 2-0 binnenschoot.

Luigi Bruins was even het goudhaantje van Excelsior tegen Willem II
    In de slotfase frommelt invaller Kristofer Kristinsson de gelijkmaker in het doel van Excelsior
    Jerdy Schouten baalt van de late gelijkmaker van Willem II

Willem II had nog tien minuten om iets uit de wedstrijd te halen een daar slaagde het wonderwel in. Wie anders dan Sol bracht de spanning terug door de bal op een meter van de doellijn raak te schieten.

In de 88ste minuut maakte Kristofer Kristinsson in twee instanties de gelijkmaker en pakte Willem II alsnog een verdiend punt.