Feest bij VVV na de 0-1 van Tino-Sven Sušic

VVV verslaat De Graafschap na hectische slotfase op De Vijverberg

VVV-Venlo heeft zijn tweede zege van het seizoen geboekt. De ploeg van coach Maurice Steijn was in Doetinchem De Graafschap gemakkelijk de baas: 2-1.

VVV bepaalde voor rust het speelbeeld. De voorsprong was dan ook logisch en de twee goals vielen op identieke wijze: de vrijstaande Tino-Sven Susic en Danny Post werden op de rand van de zestien aangespeeld en zij schoten beiden beheerst raak.

Voor Post was het een bijzonder doelpunt. Vrijdag verlengde de Amsterdamse aanvoerder van de Limburgers, die al sinds 2013 in Venlo speelt, zijn contract bij VVV met drie seizoenen.

Onverwacht slotoffensief

De Graafschap, dat voor rust de paal had geraakt via Jordi Tutuarima, mocht na rust de bal hebben, maar deed daar bitter weinig mee. Het kwam sporadisch in de buurt van Lars Unnerstall, die pas in de 82ste minuut zijn eerste redding moest verrichten.

Zes minuten later, toen de eerste Achterhoekse fans zich al naar de uitgang bewogen, lag de bal toch ineens in het net. Delano Burgzorg tekende voor de aansluitingstreffer.

In blessuretijd was Burgzorg ook nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet belandde op de paal.