Benoît Paire AFP

Titelverdediger Frankrijk heeft in de halve finales van het toernooi om de Davis Cup in Lille een 2-0 voorsprong genomen tegen Spanje, dat het moest stellen zonder de aan zijn knie geblesseerde Rafael Nadal.

Benoît Paire, die zijn debuut maakte in het landentoernooi, veegde Pablo Carreno Busta van de hardcourtbaan in Lille: 7-5, 6-1, 6-0.

Pouille

Het tweede duel, tussen Lucas Pouille en Roberto Bautista Agut, was wel spannend. De Spanjaard won overtuigend de vierde set en leek de beste papieren te hebben in de beslissende vijfde set.

Pouille wist zich echter op te richten, won zonder veel moeite vier servicegames, brak de Spanjaard in de negende game en sloeg daarna toe op zijn derde matchpoint: 3-6, 7-6 (5), 6-2, 2-6, 6-4. Pouille had het laatste punt pas binnen nadat Hawk-eye uitsluitsel had gegeven.

Marin Cilic EPA

Ook Kroatië heeft nog maar één zege nodig om zich - voor de derde keer ooit - voor de finale van het toernooi om de Davis Cup te plaatsen. Borna Coric en Marin Cilic wonnen voor eigen publiek beiden hun enkelspel tegen de Verenigde Staten: 2-0.

Coric gunde Steve Johnson in hun 2,5 uur durende partij op gravel in Zadar slechts één breakpoint. De Kroaat was de Amerikaan met 6-4, 7-6 (4), 6-3 de baas.

De Kroatische kopman Cilic liet Frances Tiafoe evenmin veel kans. De Amerikaan kreeg weliswaar een breekpunt meer dan Johnson, maar ging er toch ook kansloos af: 6-1, 6-3, 7-6 (5). De Kroaten wonnen al hun vier eerdere DC-duels met de VS.

Zaterdag worden de dubbelspelen gespeeld.

STER reclame