Ashun Wu
NOS Sport

Wu blijft leider KLM Open, Albertus en Reynolds halen de cut

Wu Ashun heeft ook na de tweede dag van het KLM Open de leiding alleen in handen. De Chinees maakte opnieuw zeven birdies, maar moest vrijdag zijn eerste twee bogeys van het toernooi noteren.

Met een totaal van 130 slagen (-12) heeft Wu een voorsprong van drie slagen op Jonathan Thomson. De Engelsman stond na acht holes al op -7 voor de ronde, maar kon die goede score niet verder uitbouwen.

Wu is geen wereldtopper, al won hij al twee toernooien op de Europese Tour. De Chinees is de huidige nummer 344 op de wereldranglijst.

Nederlanders

Twee Nederlanders verschijnen ook in het weekeinde weer op de baan in Spijk; Max Albertus en Mark Reynolds. Albertus bevond zich halverwege zijn ronde nog in de subtop, maar viel na een bogey en een dubbele bogey terug (-2). Reynolds haalde met -1 precies de cut.

Nieuwe winnaar

Het toernooi krijgt gegarandeerd een nieuwe winnaar. Titelverdediger Romain Wattel stelde teleur met een gedeeld 88ste plaats. Voor hem is het toernooi al voorbij na twee ronden. De Fransman eindigde gelijk met de achttienjarige Nederlandse amateur Jerry Ji.

De Ier Padraig Harrington, drievoudig majorwinnaar, staat voorlopig 21ste. De Engelsman Lee Westwood, voormalig nummer 1 van de wereld, vindt zich na twee ronden terug op een 36ste plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl