Bart Ramselaar
NOS Voetbal

Ramselaar daalt af naar Jong PSV

Bart Ramselaar ziet bij PSV een basisplaats bij het eerste elftal steeds verder uit het beeld raken. De middenvelder, die in 2016 nog voor Oranje speelde, gaat vanavond met Jong PSV mee naar NEC.

De concurrentie voor de 22-jarige Ramselaar bij PSV is de afgelopen tijd behoorlijk toegenomen. Mede door de komst van de Mexicaan Érick Gutiérrez is de concurrentiestrijd stevig.

"Bart heeft wedstrijdminuten nodig. Bij Jong PSV kan hij minuten maken op een goed niveau", aldus Mark van Bommel, die de middenvelder ook meeneemt naar Den Haag.

Van Bommel: 'Ramselaar heeft speelminuten nodig'

Ramselaar, die in de zomer van 2016 overkwam van FC Utrecht, had de eerste weken geen basisplaats. Alleen tegen Willem II mocht hij vlak voor tijd invallen.

Aanwinsten inzetbaar

De aanwinsten Gutiérrez en Aziz Behich kunnen zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag debuteren voor PSV. De Mexicaanse middenvelder en Australische verdediger werden vorige maand kort voor het sluiten van de transfermarkt vastgelegd door de Brabantse club. Gutiérrez en Behich hebben inmiddels meegetraind met de selectie van trainer Mark van Bommel en zijn inzetbaar.

"We hebben er goede spelers bijgekregen en goede spelers zijn direct inpasbaar", zei Van Bommel vrijdagmiddag.

Drie dagen na het duel in Den Haag wacht in Camp Nou de eerste groepswedstrijd in de Champions League, tegen FC Barcelona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl