Dressuurploeg naar Spelen

De Nederlandse dressuurploeg heeft bij de Wereldruiterspelen in Tryon een ticket voor de Olympische Spelen van 2020 veroverd.

Nederland kon zich echter niet mengen in de strijd om de medailles. Edward Gal, Emmelie Scholtens, Madeleine Witte-Vrees en Hans-Peter Minderhoud werden vijfde; de beste zes landen zijn zeker van plaatsing voor de Spelen in Tokio.

Plek gehandhaafd

De Oranje-equipe stond woensdag, na de eerste dag, ook al vijfde. Toen kwamen Witte-Vrees en Minderhoud in actie. Scholtens moest vrijdag voor een goede score zorgen, maar ze leverde geen foutloze rit af.

Gal kwam als laatste van de ploeg in actie en scoorde het beste van de Nederlanders, maar dat was niet voldoende voor het podium. Bij de Wereldruiterspelen in het Franse Caen, vier jaar geleden, wist de dressuurploeg nog brons te winnen.

De vier Nederlandse ruiters plaatsten zich eveneens voor de Grand Prix Special in het individuele toernooi.

Machtig

Het Duitse kwartet prolongeerde met groot vertoon van macht de wereldtitel. Aan de hand van de superieure Isabell Werth, die individueel de hoogste score behaalde, werden de Verenigde Staten en Groot-Brittannië op een grote achterstand gezet.

STER reclame