Kira Toussaint ANP

Toussaint wederom de sterkste op 50 meter rugslag

time icon

Bij de tweede serie wedstrijden om de wereldbeker zwemmen in Doha heeft Kira Toussaint opnieuw de 50 meter rugslag op haar naam geschreven. Met een tijd van 28,01 klopte ze Ranomi Kromowidjojo die met een tijd van 28,49 als tweede eindigde. Voor Kromowidjojo was dat wel een persoonlijk record en daar was ze dik tevreden mee. "Mijn oude tijd was tien jaar oud. Ik kreeg van Kira op de training een masterclass starten en dat heeft me heel erg geholpen."

De overwinning van Toussaint is alweer haar derde wereldbekeroverwinning in een week tijd. In het Russische Kazan was Toussaint vorige week ook al de sterkste op de 50 meter en de 100 meter rugslag. De 24-jarige zwemster hield de Hongaarse Katinka Hosszú, de olympisch kampioene van 2016 op de 100 meter, achter zich.

Vrije slag

Femke Heemskerk en Kromowidjojo waren in Doha op de 50 meter vrije slag opnieuw niet opgewassen tegen Sarah Sjöström. De Zweedse tikte aan in een tijd van 23,99. Heemskerk werd tweede met een persoonlijke record van 24,54. Kromowidjojo eindigde met een tijd van 24,62 als derde.

Bij de eerste wereldbekerwedstrijden in Kazan stonden de drie zwemsters ook al op het podium na de 50 meter vrij. Toen was Sjöström eveneens de beste, maar eindigde Kromowidjojo als tweede en Heemskerk als derde.

Heemskerk mocht in Doha overigens nog een zilveren medaille ophalen, ze werd tweede op de 400 meter vrij.

Nederlandse mannen

Ook de mannen kwamen in actie. Arno Kamminga eindigde als tweede op de 100 meter schoolslag, Mathys Goosen pakte brons op de 100 meter vlinderslag.

STER Reclame