Wu leidt na eerste dag op KLM Open zonder Luiten

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

KLM Open zonder Luiten, Wu leidt na eerste dag

Het grootste golftoernooi van Nederland, het KLM Open, is vandaag begonnen aan zijn 99ste editie. Zonder Nederlands beste golfer en tweevoudig winnaar (in 2013 en 2016) Joost Luiten die herstelt van een polsblessure. Maar desondanks is er nog genoeg om van te genieten.

Op golfbaan The Dutch in Spijk was het donderdag lange tijd een strijd tussen de Chinees Ashun Wu en de Brit Chris Wood om de koppositie in het klassement. Uiteindelijk was het Wu die aan het langste eind trok. Hij noteerde zeven birdies en kwam uit op 64 slagen, zeven onder par. Hiermee bleef hij Wood een slag voor (65 slagen, -6).

Luiten mag dan afwezig zijn, er kwamen nog genoeg Nederlanders in actie. Van de veertien eindigden er slechts twee onder par. Max Albertus (vier birdies, twee bogeys) staat 39ste en amateur Jerry Ji (drie birdies, twee bogeys) is terug te vinden op de 65ste plaats.

Beat the Pro

Tussen de grote meneren in Spijk liepen overigens ook twee jonge talenten mee. De negenjarige Phillip van Oosten en de achtjarige Dean Janssens deden mee aan het onderdeel Beat the Pro. Ondanks dat ze niet naar huis gingen met de prijs van twee vliegtickets, konden ze wel rekenen op de nodige complimenten van de profs.

STER Reclame