Vleespen boort zich door hoofd jongen, maar operatie succesvol

time icon

Een jongen uit Missouri heeft een bizar ongeluk overleefd. Xavier (10) viel bij het spelen met vriendjes uit een boom toen hij werd aangevallen door een zwerm wespen. Hij viel met zijn hoofd op een vleespen, die hij en zijn vrienden even daarvoor hadden gevonden en in de grond hadden gestoken.

De jongen werd meteen overgebracht naar een ziekenhuis in Kansas City, waar de spies met succes uit zijn hoofd kon worden gehaald. De vleespen raakte wonderbaarlijk geen vitale delen. "De spies miste de cruciale structuur van de hersenen, een oog en de ruggenmerg", zei de behandelend arts.

In totaal kwamen er bijna honderd medewerkers van het ziekenhuis aan te pas om de vleespen veilig te kunnen verwijderen. In de video zie je hoe artsen de spies na de operatie aanbieden aan Xavier:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vleespen doorboort hoofd Amerikaans jongetje (10)

De artsen noemen het "een mirakel" dat de jongen alweer aan het herstellen is van zijn ongeluk. De verwachting is dat hij nog twee weken nodig heeft om weer helemaal de oude te zijn.

STER Reclame