Amin Younes ANP

Younes door het stof: 'Ik heb fouten gemaakt'

time icon

Amin Younes heeft het stilzwijgen doorbroken en voor het eerst tekst en uitleg gegeven over de soap waarin hijzelf de hoofdrol speelde. Hoewel de Duitse aanvaller slechts een deel van de schimmigheid van de laatste maanden wegneemt, gaat hij wel diep door het stof.

"Ik heb fouten gemaakt en ik neem alle verantwoordelijkheid op me", zegt Younes tegen het Duitse persbureau DPA. Afgelopen zomer maakte hij de overstap van Ajax naar Napoli.

Hoofd op hol en naïef

Die transfer leek in januari al beklonken, maar Younes bedacht zich en ontkende dat er een akkoord getekend was. Er werd gesuggereerd dat de deal was afgeketst vanwege "serieuze familieomstandigheden" en er deed een verhaal de ronde dat Younes geïntimideerd zou zijn door de lokale maffia.

"Totale onzin", aldus Younes, die nog steeds beweert dat hij destijds geen handtekening heeft gezet. "Wel heb ik de verkeerde mensen vertrouwd. Dat was naïef van mij. Dat reken ik mezelf aan."

"Bepaalde mensen hebben geprobeerd mijn hoofd op hol te brengen en dat is hen gelukt. Dat heb ik zelf laten gebeuren."

'Mijn grootste fout'

Bij Ajax raakte Younes vervolgens uit de gratie toen hij weigerde om tegen sc Heerenveen in de slotfase in te vallen. "Dat is mijn grootste fout geweest. Dat valt gewoon niet goed te praten. Dat was heel slecht van mij tegenover mijn ploeggenoten en de club. Zoiets kan je niet maken."

Na het seizoen liep zijn contract in Amsterdam af. Opnieuw doken er verhalen op over getekende contracten, dit keer bij Wolfsburg, maar ook dat klopt volgens Younes van geen kant. "Ik heb daar gesproken, maar ik kan je verzekeren dat ik niets ondertekend heb."

Vertrouwen van Ancelotti

Dat deed de 25-jarige vleugelspeler in juli uiteindelijk alsnog in Napels. "Toen had ik eindelijk verstandige mensen om me heen. Ik merkte dat er wel vraagtekens waren bij de club, maar ik denk dat ik iedereen snel heb overtuigd met mijn stijl."

"Gelukkig geloofde coach Carlo Ancelotti niet alle verhalen, maar heeft hij zijn eigen beeld gevormd. Als hij het gevoel had gehad dat ik een probleem zou zijn, had hij me zeker niet gewild."

Als het aan Younes ligt, maakt hij binnenkort zijn debuut voor Napoli. Hij is nagenoeg hersteld van een achillespeesblessure. Maar hij is niet in de Champions League-selectie van de Italianen opgenomen.

STER Reclame