Glennis Grace dankbaar na halen finale America's Got Talent: 'Dit was mijn doel'

Glennis Grace is door naar de finale van America's Got Talent. Het was nog even spannend, want Grace werd door de Amerikaanse tv-kijkers niet meteen naar de finale gestemd. Uiteindelijk redde ze het toch:

Glennis Grace naar finale America's Got Talent

Grace haalde de finale dankzij de zogenoemde Dunkin' Save; de laatste strohalm voor kandidaten die in eerste instantie niet genoeg stemmen kregen om de finale te halen.

"Ik wil de anderen niet tekortdoen, maar Amerika heeft absoluut een goede keuze gemaakt", zei jurylid Simon Cowell na de bekendmaking. "Jij hebt een plaats in de finale echt verdiend, ik ben heel blij voor je!"

De zangeres was direct na het bereiken van de finale de kijkers dankbaar die op het laatste moment nogmaals op haar stemden. "Ik ben zo blij om naar de finale te gaan. Dat was mijn doel. Dit betekent alles voor mij", zei ze via het Twitteraccount van het programma.

Via Instagram liet ze na de uitzending weten tot de finale in de VS te blijven. "Nu kan ik eindelijk mijn zoon weer zien, want hij komt hiernaartoe. Bedankt, Amerika. Bedankt Nederland en bedankt iedereen die op mij heeft gestemd."

De 40-jarige Grace is al jaren een bekende zangeres in Nederland. Ze groeide op in de Amsterdamse Jordaan en won als 15-jarige de Soundmixshow. In 2005 deed ze in Kiev mee aan het Songfestival. Voor haar deelname aan de Amerikaanse talentenjacht poogde ze al meerdere keren door te breken in het buitenland.

Gisternacht blies Grace in het Dolby Theatre in Los Angeles in de halve finale van het programma de jury omver met haar vertolking van This Woman's Work van Kate Bush. Volgens Cowell, die bekendstaat als streng jurylid, was het optreden "het beste van de avond".

Het was haar vierde nummer, nadat ze in eerdere ronden Run to You van Whitney Houston, Nothing Compares to You (Prince) en Never Enough uit filmmusical The Greatest Showman had gezongen. Het is nog onduidelijk welk lied Grace in de finale zal zingen.

Finale

De finale is in de nacht van dinsdag 18 september (Nederlandse tijd). Daarin strijdt de Nederlandse zangeres tegen negen anderen om een miljoen dollar, een platencontract en een optreden in Las Vegas. Haar concurrentie bestaat uit drie andere zangers, twee stand-upcomedians, een trapezeduo, elektrisch violist, illusionist en een acrobatengroep.

In de nacht van woensdag op donderdag is de uitslagenavond, waarin duidelijk zal worden wie de talentenjacht wint.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl