Vreugde bij de vrouwen van Ajax

Goede uitgangspositie voor voetbalsters Ajax in Champions League

De voetbalsters van Ajax hebben een goede uitgangspositie verworven om de tweede ronde van de Champions League te bereiken. De kampioen van vorig seizoen won op De Toekomst met 2-0 van Sparta Praag.

Iina Salmi zette Ajax kort na rust op voorsprong en nog geen tien minuten later maakte Kelly Zeeman er 2-0 van. De vrije trap van Zeeman werd volledig verkeerd ingeschat door de keeper van Sparta en belandde via de binnenkant van de paal in het Tsjechische doel.

Uitgoal

Kort daarop kreeg Sparta Praag dé kans op een uitgoal: Lucie Martínková kon de bal vanaf een meter van de goal zo binnenschuiven, maar Soraya Verhoeve gleed de bal op knappe wijze voor haar voeten weg.

In het laatste half uur viel er aanzienlijk minder te genieten; Ajax koesterde de 2-0 voorsprong en de beste mogelijkheden waren voor de bezoekers. In de 84ste minuut kreeg spits Ellen Jansen nog een goede kans om de 3-0 te maken, maar haar schot ging voorlangs.

Na afloop ging het veelal over de wonderschone vrije trap van Zeeman, die al dan niet gelukkig in de goal verdween. "Hij zat er heel lekker in. Ik denk dat dit de mooiste goal is die ik ooit heb gemaakt", vertelde de Ajacied.

Coach Benno Nihom was na afloop zeer tevreden: "Het gaat om het resultaat en thuis met 2-0 winnen is prima. Een knappe prestatie, maar we moeten beseffen dat we er nog niet zijn."

Return

De return is over twee weken in Praag. In tegenstelling tot de Champions League voor mannen wordt er niet volgens een poulesysteem gespeeld.

Het is de voetbalsters van Ajax, die al een kwalificatietoernooi hebben gespeeld, nog nooit gelukt de tweede ronde te bereiken van het meest prestigieuze clubtoernooi.

Lina Salmi maakt de 1-0