Op en rond het station van Amersfoort wordt een grote crisisoefening gehouden
NOS Nieuws

Hulpdiensten oefenen anderhalve dag rond station Amersfoort

Op en rond het station van Amersfoort wordt vanaf vanochtend 08.00 uur tot morgenmiddag 14.00 uur een grote crisisoefening gehouden. Zo'n tweehonderd medewerkers van de politie, Defensie, NS, ProRail, de gemeente Amersfoort en de Veiligheidsregio Utrecht bootsen een scenario na waarin een terroristische dreiging centraal staat.

Volgens de gemeente Amersfoort zullen trein- en busreizigers weinig hinder ondervinden van de oefening. Treinen en bussen rijden gewoon volgens dienstregeling en het station en de perrons blijven bereikbaar. Ook voor omwonenden en werknemers van bedrijven in het stationsgebied wordt weinig hinder verwacht.

Wel zullen reizigers merken dat er tijdens de oefening veel politie- en defensiepersoneel op en rond het station aanwezig is. Ook zijn er acteurs die situaties nabootsen.

Wat voor terroristische dreiging er precies centraal staat wordt vooraf niet naar buiten gebracht, om de deelnemers zo onvoorbereid te laten. De oefening gaat ook vannacht gewoon door. "Omwonenden van het station zullen hier naar verwachting weinig van merken", meldt de gemeente.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl