Saúl Ñíguez Pro Shots

Spanje geeft WK-finalist Kroatië voetballes

time icon

Spanje heeft in Elche een indrukwekkende prestatie neergezet tegen Kroatië. De wereldkampioen van 2010 won met maar liefst 6-0, waardoor de WK-finalist van dit jaar het veld verliet met het schaamrood op de kaken.

De Kroaten leden zo het grootste verlies in de geschiedenis van de nationale ploeg en begonnen de Nations League erbarmelijk slecht.

Een van de uitblinkers aan Spaanse zijde was Marco Asensio, die een goal en drie assists voor zijn rekening nam. De 3-0 kwam ook van zijn voet, maar dat doelpunt werd toegeschreven aan doelman Lovre Kalinic.

Spanje vermorzelt Kroatië Pro Shots

De ploeg van Luis Enrique, die zaterdag op Wembley Engeland al versloeg, had aan de aftrap liefst zes spelers van Real Madrid staan. In oktober 2002 gebeurde dat voor het laatst. Bovendien debuteerden José Gayá en Dani Ceballos.

In de eerste twintig minuten kreeg Kroatië diverse mogelijkheden om de score te openen, maar onder anderen Ivan Rakitic - in zijn honderdste interland - faalde.

Voetbalshow

Daarna nam Spanje de regie over en werd het publiek in het voormalige WK-stadion van 1982 getrakteerd op een voetbalshow.

Saúl Ñíguez, in zijn geboortestad, Asensio en Kalinic (eigen goal) zorgden voor een 3-0 ruststand. Na de pauze maakten Rodrigo, Sergio Ramos en Isco het halve dozijn vol.

Uitslagen Nations League dinsdag 11 september

Spanje - Kroatië 6-0
IJsland - België 0-3
Bosnië & Herzegovina - Oostenrijk 1-0
Finland - Estland 1-0
Hongarije - Griekenland 2-1
San Marino - Luxemburg 0-3
Moldavië - Wit-Rusland 0-0

STER Reclame