In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Dierenpark Amersfoort deelt anti-selfiemaskers uit aan bezoekers

Op sociale media is verbaasd gereageerd op een actie van Dierenpark Amersfoort. Bij de ingang worden dinomaskers uitgedeeld aan mensen die liever niet op de selfie van een ander willen.

"Wij merken dat bezoekers zich weleens storen aan camera's of fotografen op het park", zegt een woordvoerder van de dierentuin tegen RTV Utrecht. Sommigen willen liever niet in beeld komen. "Op een speelse manier willen we deze behoefte serieus nemen. Met het verstrekken van dinomaskers hopen we een passende oplossing te bieden."

  • DierenPark Amersfoort
  • Dierenpark Amersfoort

Sommigen hebben kritiek op de maatregel. "Als je naar een dierentuin of een attractiepark of wat dan ook gaat, dan weet je dat je op een foto terecht kan komen. Als je dat niet wil, ga dan gewoon niet", schrijft iemand op Twitter.

"Mensen stellen zich een beetje te makkelijk aan tegenwoordig", schrijft een ander. Een enkeling vindt de maskeractie wel een goed idee van de dierentuin.

Hoewel de actie dus geen grap is, vraagt het dierenpark zich wel af hoe serieus mensen de maatregel nemen. "Misschien is het vooral een hebbedingetje voor kinderen en misschien vindt een aantal bezoekers het juist wel prettig om er gebruik van te maken."

Over een paar weken wordt de pilot geëvalueerd.

Advertentie via Ster.nl