De eigenaar van een winnend lot van de Staatsloterij waar 100.000 euro op viel, heeft de geldprijs niet opgehaald. Gisteren was de laatste dag dat de winnaar zich kon melden, maar dat is niet gebeurd, zegt de Nederlandse Loterij, waar de Staatsloterij onder valt.

Het lotnummer BN 18253, gekocht in Zaandam, viel op 10 september vorig jaar in de prijzen. Na een jaar, gisteren dus, verviel het recht op de ton.

Het geld gaat nu naar een goed doel, zegt een woordvoerder. "Het gaat niet naar een specifiek goed doel. Dat ligt genuanceerder. Het geld gaat nu naar NOC*NSF, goede doelen en de Nederlandse Staat. We zijn daartoe wettelijk verplicht."

Niet de eerste keer

Het is zeker niet de eerste keer dat een prijs niet wordt opgehaald door de winnaar. "Het komt helaas regelmatig voor. Elk jaar wordt wel een grotere prijs en een aantal kleinere prijzen niet opgehaald."

Een verklaring heeft de Nederlandse Loterij er wel voor. "Het gebeurt vooral met in de winkel gekochte loten. Die raken mensen kwijt. Ze houden ook geen rekening met een grote prijs. Die kans is ook erg klein."

STER reclame