In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS NieuwsAangepast

MC IJsselmeerziekenhuizen onder verscherpt toezicht

De MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Dronten en Urk zijn onder verscherpt toezicht gesteld. Er zijn volgens de inspectie zorgen over de kwaliteit en veiligheid van de zorg.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd hield al langer een oogje in het zeil bij de financieel noodlijdende ziekenhuizen. Volgens de inspectie werden er ook stappen gemaakt om de zorg te verbeteren, maar ontstond er opnieuw onrust doordat de volledige raad van commissarissen is vervangen. Ook legden de voorzitter en een lid van de raad van bestuur hun functie neer.

"Omdat we willen dat de eerder ingezette verbetertrajecten voldoende aandacht blijven krijgen, hebben we MC IJsselmeerziekenhuizen onder verscherpt toezicht gesteld", laat de inspectie weten.

Veilig naar het ziekenhuis

Wie zorg van het ziekenhuis nodig heeft, hoeft zich volgens de inspectie geen zorgen te maken. "Patiënten kunnen veilig worden behandeld in het ziekenhuis. Toch is het noodzakelijk nu in te grijpen, omdat het ziekenhuis de benodigde verbetermaatregelen echt moet gaan doorvoeren. Het gaat dan over bestuurlijke ontwikkelingen en de voortgang in verbetermaatregelen ten aanzien van cultuur en functioneren van professionals."

Omroep Flevoland meldt dat het verscherpte toezicht een half jaar duurt. In die periode moeten de tekortkomingen worden opgelost. Gebeurt dat niet, dan kan de inspectie andere maatregelen nemen, zoals het opleggen van een boete.

Advertentie via Ster.nl