Kaufman County Jail
NOS NieuwsAangepast

Politieagent vergist zich in appartement en schiet zwarte 'inbreker' dood

In Dallas heeft een politieagente een onschuldige man doodgeschoten in zijn eigen huis. De 30-jarige vrouw zegt dat ze dacht dat ze haar eigen appartement was binnengegaan en daar een inbreker aantrof, maar ze was in het appartement van haar buurman terechtgekomen en schoot hem neer.

De 26-jarige Botham Shem Jean overleed op weg naar het ziekenhuis. De agent werd pas na drie dagen opgepakt. Waarom het zolang duurde, is onduidelijk. De moeder van het slachtoffer vraagt zich in de Amerikaanse media af of dat ook was gebeurd als het een wit slachtoffer was geweest. Jean is zwart, de agente wit.

Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Agent Ambert Guyger woonde nog maar enkele weken in het complex en zou op een verkeerde verdieping terecht zijn gekomen. Ze zou aanvankelijk hebben verklaard dat de deur van het appartement openstond, maar de politie zei later dat Jean de deur had geopend.

Guyger is voorlopig op vrije voeten; er is een borgsom van 300.000 dollar betaald. Er is een bloedmonster afgenomen om vast te stellen of ze onder invloed was. Het resultaat daarvan is nog niet bekend.

Kerk

Het slachtoffer deed veel voor de kerk in Dallas. De kerkgemeenschap heeft geschokt gereageerd op zijn dood.

Ook de burgemeester van Dallas is gechoqueerd. "Botham Jean was precies het soort burger dat we in onze stad willen hebben", zegt hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl