Sporenonderzoek op de plek van de aanslag Reuters

In Parijs is een man opgepakt omdat hij zeven mensen heeft neergestoken. Vier van hen zijn zwaargewond. Onder de slachtoffers zijn twee Britten. Volgens Le Parisien is de aanvaller meerderjarig en heeft hij de Afghaanse nationaliteit.

De politie gaat volgens correspondent Frank Renout niet uit van een terroristische daad. "Ze zeggen daar geen enkele aanwijzing voor te hebben, maar geven geen details of redenen waarop dat vermoeden is gebaseerd."

Het zijn ook de normale politie en justitie die onderzoek doen, niet de dienst die zich bezighoudt met terroristische aanslagen, vervolgt Renout. De man wordt verdacht van poging tot moord.

Een ooggetuige vertelt wat hij gisteravond zag:

'We zagen een man rennen met een mes van 40 centimeter'

Jeu-de-boulen

De aanslag gebeurde gisteravond rond 22.45 uur. Op een kade langs een kanaal in het noordoosten van de stad verwondde de man drie mensen met een mes en een ijzeren staaf. "Op die kade waren ook mensen aan het jeu-de-boulen", zegt Renout. "Een van de spelers gooide een bal naar de dader en raakte hem ook, maar de dader wist toch te ontkomen."

Even verderop viel de man twee Britse toeristen aan. Uiteindelijk raakten er volgens de Franse justitie zeven mensen gewond. Ook de dader raakte gewond bij zijn aanhouding.

STER reclame