Christian Eriksen scoorde tweemaal tegen Wales
NOS Voetbal

Eriksen schiet Denemarken langs Wales in Nations League

Denemarken heeft zijn eerste wedstrijd in de Nations League gewonnen. In Aarhus werd Wales, dat de strijd in groep 4 van divisie B donderdag was begonnen met 4-1 winst op Ierland, met 2-0 verslagen.

Trad Denemarken afgelopen woensdag in het vriendschappelijke duel met Slowakije nog aan met een veredelde amateurploeg omdat de A-selectie een financieel conflict heeft met de Deense voetbalbond en weigerde op te draven, in het Ceres Park stond weer de sterkst mogelijke formatie tussen de lijnen.

Nadat zowel een Welsh als een Deens schot net over het vijandelijke doel was gezeild, was Gareth Bale na een krap halfuur het dichtst bij een treffer. De aanvoerder van Wales speelde zich op links vrij, maar zag zijn knal voorlangs gaan.

Een paar minuten later demonstreerde Christian Eriksen hoe het ook kan. Henrik Dalsgaard had de vrijstaande middenvelder vanaf rechts met een strakke schuiver weten te vinden, waarna de ex-Ajacied de bal vanaf de rand van het strafschopgebied via de paal in het doel schoot: 1-0.

Een kans voor de Deense invaller Viktor Fischer

Kort daarop voorkwam doelman Wayne Hennessey meer onheil voor de gasten door een schot van Pione Sisto, die tot dan vooral was opgevallen door veel onnozel balverlies, met een snoekduik onschadelijk te maken.

Bovenhoek

Na de pauze stond de Deense muur in de weg bij een vrije trap van Bale, die zijn stempel niet op de wedstrijd kon drukken. Daar slaagde Eriksen wel in. Hij mocht na een dik uur vanaf elf meter aanleggen, nadat Ethan Ampadu de bal tegen de hand had gekregen. Eriksen joeg de penalty feilloos in de bovenhoek.

Viktor Fischer, na de rust in het veld gekomen voor Sisto, en spits Martin Braithwaite hadden een derde Deense treffer op hun schoen, maar gingen te slordig met de kans om, terwijl Thomas Delaney zijn schot gekeerd zag worden door Hennessey. Aan de andere kant slaagde Aaron Ramsey er niet in zijn hoofd krachtig genoeg tegen een voorzet van Bale te zetten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl