Dafne Schippers ANP

Schippers grijpt net naast zege 200 meter Continental Cup

time icon

Dafne Schippers is op de 200 meter van de Continental Cup in het Tsjechische Ostrava naar de tweede plaats gesprint. De winst ging naar Shaunae Miller-Uibo.

Bij het uitkomen van de bocht lag Schippers aan de leiding en die positie wist ze op het rechte stuk lang vast te houden, maar kort voor de finish werd ze alsnog ingehaald. Schippers finishte in 22,28 en winnares Miller-Uibo in 22,16.

De deelnemende teams (Europa, Afrika, Noord- Zuid- en Midden-Amerika en Aziƫ-Pacific) brachten ieder twee atleten in de baan. Uit Europa waren dat Schippers en Ivet Lalova-Collio uit Bulgarije.

De Britse Dina Asher-Smith, de snelste vrouw van het seizoen, deed niet mee voor Europa.

Amerikanen winnen Continental Cup

De eindoverwinning in de Continental Cup, die eens in de vier jaar georganiseerd wordt door de internationale atletiekfederatie IAAF, ging voor de tweede keer naar de Amerikaanse ploeg.

Op 18 van de 37 onderdelen ging de zege naar een atleet uit Zuid-, Midden- of Noord-Amerika. Op slechts vijf onderdelen kon de zege door een Europeaan gevierd worden.

De Europese atletiekbond selecteerde naast Schippers nog drie Nederlandse atleten: Sifan Hassan (3.000 meter), Lisanne de Witte (400 meter en 4x400 meter gemengd) en Churandy Martina (100 en 200 meter).

De Witte laat stokje vallen

Schippers werd zaterdag in 11,23 vierde op de 100 meter. Hassan maakte diezelfde dag op de 3.000 meter indruk met een overwinning in een Nederlands record van 8.27,50.

Martina speelde een bijrol in Ostrava. Na zijn vijfde plaats op de 200 meter van zaterdag werd hij zondag in 10,36 zevende op de 100 meter.

Voor De Witte was er op het afsluitende onderdeel, de 4x400 meter gemengde estafette, een negatieve hoofdrol. Ze liet in leidende positie het stokje vallen en werd gediskwalificeerd. Een dag eerder was ze vierde geworden op de 400 meter.

STER Reclame