Regisseur Alfonso Cuarón met de Gouden Leeuw EPA

De Netflix-film Roma heeft op de 75ste editie van het filmfestival van Venetië de Gouden Leeuw gewonnen. Het is voor het eerst dat een film van de streamingdienst zo'n prestigieuze prijs in de wacht sleept.

De film is geregisseerd door de Mexicaan Alfonso Cuarón, die eerder Oscars kreeg voor de sciencefictionfilm Gravity. Roma is een semi-biografisch drama over de gelijknamige wijk in Mexico-Stad, waar Cuarón opgroeide. De film speelt zich af in de jaren 70 en laat zien hoe hij, naast zijn moeder, vooral wordt opgevoed door kindermeisjes die bij het gezin inwonen.

De recensenten loofden de film onder meer vanwege de zwart-witbeelden. De film is niet alleen op Netflix te zien, maar gaat ook in een aantal bioscopen draaien.

Beste acteur en beste actrice

Op het filmfestival werden ook prijzen uitgereikt in de categorieën beste acteur en actrice. De prijs voor beste acteur ging naar de Amerikaan Willem Dafoe voor zijn rol in At Eternity's Gate, de film van Julian Schnabel over het leven van Vincent van Gogh. De Britse Olivia Colman werd uitgeroepen tot beste actrice voor haar rol als koningin Anne in The Favourite.

STER reclame