Rodrigo heeft Spanje op voorsprong gezet tegen Engeland

Spanje bezorgt bondscoach Enrique droomdebuut

Luis Enrique is zijn baan als bondscoach van Spanje begonnen met een zege. Op Wembley was zijn ploeg in Divisie A van de Nations League met 2-1 te sterk voor Engeland.

Binnen een kwartier hadden beide formaties al doel getroffen. De thuisploeg nam de leiding na een snelle door Harry Kane opgezette counter. De spits stuurde vanuit de middencirkel de opstomende linksback Luke Shaw diep, die Marcus Rashford, zijn ploeggenoot bij Manchester United, op maat bediende: 1-0.

Marcus Rashford verschalkt David De Gea

Het gejuich op Wembey was amper verstomd of de 1-1 stond al op het scorebord. Een vlotte Spaanse combinatie over rechts eindigde met een strakke voorzet van Rodrigo, die Saúl op juiste waarde wist te schatten. Hij verschalkte de Engelse doelman Jordan Pickford in de korte hoek.

Brancard

De gasten gingen met een voorsprong de rust in, doordat Kane bij een vrije trap van Thiago vanaf de zijkant verzuimde mee te lopen met Rodrigo. De speler van Valencia schoot zijn ploeg bij de eerste paal van dichtbij naar 1-2. Rashford kopte even later bijna de gelijkmaker binnen, maar David De Gea, die een ongelukkig WK achter de rug heeft, redde knap.

Zorgen om Luke Shaw

Kort na de pauze lag de wedstrijd enige minuten stil voor een medische behandeling voor Shaw na een botsing met de Spanjaard Daniel Carvajal. Hij verliet het veld uiteindelijk per brancard met een brace om de nek.

Laag tempo

In het vervolg van de door Danny Makkelie geleide confrontatie hield Spanje het beste van het spel, maar tot veel kansen leidde het niet. Daarvoor lag het tempo net iets te laag. Verder dan een knal van Thiago kwam La Roja niet.

Engeland stelde daar bitter weinig tegenover. Tien minuten voor tijd had Rashford niettemin de 2-2 op zijn schoen, maar hij vergat in vrije schietpositie een hoek te kiezen, waardoor De Gea zich andermaal kon onderscheiden. De kans vormde wel het startsein voor een slotoffensief van de gastheren.

Scheidsrechter Danny Makkelie keurt een Engelse treffer af

Zonder gewenst resultaat. In de negen minuten blessuretijd kwam Danny Welbeck nog wel tot scoren, maar de treffer werd geannuleerd omdat de invaller een overtreding zou hebben begaan.

Kroatië

Spanje komt dinsdag opnieuw in actie in de Nations League. In Elche is vice-wereldkampioen Kroatië de tegenstander.