NOS Sport

Handballers Lions ronde verder in Europa na strafworpthriller

Lions bekert door in Europa na thriller

De handballers van Limburg Lions hebben de tweede kwalificatieronde van de EHF Cup bereikt. Na een ware thriller tegen Westwien (26-25) moesten strafworpen de beslissing brengen.

Daarin hield de ploeg van coach Mark Schmetz, die afgelopen seizoen de landstitel moest afstaan Aalsmeer, de zenuwen het beste in bedwang: 4-3.

Spanning gegarandeerd

Dat de Limburgers een spannende strijd te wachten stond tegen de Oostenrijkse kampioen was op voorhand te voorspellen. Het eerste duel in Wenen werd namelijk nipt met 26-25 verloren door Lions.

In Wenen mocht João Ramos in de slotseconde aanleggen voor een strafworp namens de Limburgers. De Portugees miste van zeven meter en dat had later een heel dure misser kunnen zijn.

Een week later in Sittard waren de rollen namelijk omgekeerd. Limburg Lions stond vrijwel de hele wedstrijd op een kleine voorsprong.

Twintig seconden voor tijd moest Lions bij een stand van 26-24 ook een strafworp toestaan. Nu ging de bal er wel in, waarmee dezelfde stand als in Wenen (26-25) op het scorebord kwam te staan. En dus moesten strafworpen de beslissing brengen.

Ramos haalt gram, doelman Hoiting blinkt uit

Nadat topscorer Jasper Adams (8 doelpunten) zijn strafworp nog gemist had, was het uitgerekend Ramos die Lions in de strafworpenserie op matchpoint zette. Na de treffer van Ramos, zorgde Ivar Stavast voor de beslissing.

João Ramos en doelman Luuk Hoiting na het EHF-duel met Westwien

Hoiting stopte twee Oostenrijkse strafworpen en werd daarmee man van de wedstrijd. De doelman genoot zichtbaar van de zenuwslopende climax. "Ik vind het heel leuk en train er veel op", aldus de doelman. "Dat mentale spelletje vind ik heel mooi. En dan is dit het moment, een tegen een."

Weer naar Oostenrijk

In de tweede kwalificatieronde stuiten de Limburgers opnieuw op een Oostenrijkse tegenstander, Alpla Hard. Twee jaar geleden was die ploeg nog te sterk voor Lions.

Als Lions de tweede kwalificatieronde weet te overleven, dan mag het voor het eerst sinds het seizoen 2015/16 meedoen aan de groepsfase van het tweede Europese bekertoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl