Onderzoekers bij een van de massagraven in Veracruz
NOS Nieuws

Schedels van zeker 166 mensen gevonden in Mexicaanse massagraven

In Mexico zijn tientallen massagraven ontdekt met daarin de resten van zeker 166 mensen. De lichamen zijn mogelijk van slachtoffers van de jarenlange strijd tussen drugsbendes die woedt in Veracruz.

De Mexicaanse justitie begon een maand geleden te graven in een gebied in de kuststaat Veracruz na een tip dat daar honderden lichamen zouden liggen. Waar precies wordt uit veiligheidsoverwegingen geheimgehouden.

Op 32 plekken werden stoffelijke resten aangetroffen, waaronder 166 schedels. Op basis daarvan concluderen de onderzoekers dat er minstens zoveel slachtoffers zijn.

Volgens de hoofdaanklager van Veracruz duidt de staat van de lichamen erop dat ze zeker twee jaar geleden zijn begraven. De zoektocht gaat door en hij sluit niet uit dat er nog meer slachtoffers worden gevonden.

Kledingstukken die werden gevonden in de massagraven in Veracruz

In de massagraven zijn meer dan honderd identiteitsbewijzen gevonden evenals kledingstukken en accessoires. De hoop is dat daarmee de slachtoffers kunnen worden geïdentificeerd.

Ook heeft de aanklager familieleden van vermiste mensen opgeroepen dna af te staan om identificatie van de stoffelijke resten mogelijk te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl